Eskaro Suomi kuuluu
kansainväliseen Eskaro Group AB:hen
Eskaro Group AB

Pintakäsittely pidentää saunan käyttöikää

Saunan kosteus ja kuumuus asettavat puupinnat kovalle rasitukselle. Huolellinen kunnossapito pidentää lauteiden ja paneeleiden elinkaarta, sekä helpottaa saunan puhtaanapitoa. Pintakäsittely suojaa puuta kosteudelta ja likaantumiselta. Lauteiden tai seinäpaneloinnin vaihtamisen sijaan saunan ilme voidaan päivittää ja käyttöikää pidentää helposti pintakäsittelytuotteilla ilman kallista ja aikaa vievää remonttia. 

Perinteisen vaalean puun lisäksi voi saunaan luoda erilaisia tunnelmia myös väreillä. Esimerkiksi mustalla värillä saadaan aikaan savusaunamaista, tummanpuhuvaa tunnelmaa. Mustassa on myös ripaus mystistä taikaa. Trendikäs harmaa hurmaa pehmeällä sävyllään ja harmaan sävyisen saunan tunnelmassa on myös annos rauhallisuutta ja tyyneyttä. Valkoinen taas raikastaa saunan ilmeen säilyttämällä vaalean puun vaaleana.

Vihta Saunavaha on erityisesti kosteisiin sisätiloihin kehitetty sävytettävä käsittelyaine, joka muodostaa vettä ja likaa hylkivän pinnan. Tuote soveltuu mm. löyly-, pesu- ja pukeutumistilojen paneeliseinien ja – kattojen käsittelyyn, sekä puisten ovien ja ikkunanpuitteiden suojaamiseen. Vaha soveltuu erityisen hyvin myös saunan lauteiden käsittelyyn, joten kaikki saunan puupinnat voi kätevästi käsitellä yhdellä tuotteella. 

Näillä ohjeilla onnistut!

  1. Poista mahdollinen pihka teräslastalla. 
  2. Puhdista pinnat pölystä ja liasta. Pese pinnat Eskaro Maalarinpesulla käyttöohjeen mukaan ja huuhdo huolellisesti vedellä. Anna kuivua. 
  3. Hio nousseet puukuidut pois ja poista hiontapöly pölyharjalla. Muista suojata vaikeasti puhdistettavat pinnat ennen Saunavahan levittämistä, sillä vaha saattaa imeytyä esim. kaakelien saumoihin. 
  4. Sekoita Vihta Saunavaha huolellisesti, mielellään myös käytön aikana. Levitä vaha siveltimellä, sienellä tai vaahtomuovisiveltimellä. Työskentele puun syiden suuntaisesti. Kertalevitys riittää! 
  5. Puhdista työvälineet saippualla ja vedellä, huuhtele hyvin. Sauna voidaan lämmittää n. vuorokauden kuluttua Vihta Saunavahan levityksestä, mutta esilämmitä ja tuuleta sauna kerran ennen saunomista.