Laadukas ja kotimainen Pro-sisämaalisarja

Suosittu Pro-sarjamme nyt uusissa raikkaissa ulkoasuissa! 

Eskaro Pro-sarja on laadukas kotimainen sisämaalisarja, jonka avulla luot kotiisi helposti uuden ilmeen. Pro-sarjaan kuuluu yhteensä neljä tuotetta: Pro 3 täyshimmeä pohja- ja kattomaali, Pro 7 himmeä sisäseinämaali, Pro 12 puolihimmeä sisustusmaali ja Pro 20 puolihimmeä remonttimaali. Kaikki Pro-maalit ovat M1-luokiteltuja ja niiden käyttö on erittäin turvallista kaikissa kodin kuivissa tiloissa. 

Maalaus helppo ja nopea tapa muuttaa kodin ilmettä ja vaikuttaa sen tunnelmaan. Näillä helpoilla ohjeilla onnistut sisäseinien maalauksessa: 

 1. Tee pohjatyöt huolellisesti ohjeiden mukaan. Suojaa maalattavan alueen ympäristö teipillä ja paperilla ennen maalaustyön aloittamista.
   
 2. Sekoita maali aina hyvin ennen käyttöä. 

  Uudet pinnat:
   Puhdista pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa sopivalla tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Pohjamaalaa Pro 3 pohja- ja sisäkattomaalilla. Anna kuivua ja suorita pintamaalaus 1-2 kertaan Pro 7, Pro 12 tai Pro 20 pintamaalilla. 

  Vanhojen pintojen huoltomaalaus: Pese aikaisemmin maalatut pinnat Eskaro Maalarinpesulla ohjeen mukaan ja huuhdo huolellisesti vedellä. Kovat ja kiiltävät alkydimaalilla maalatut pinnat hiotaan himmeiksi. Poista hiontapöly. Tasoita kolot ja syvennykset kohteeseen soveltuvalla tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Sekoita pintamaali hyvin ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä telalla, siveltimellä tai ruiskulla 1 – 2 kertaa.
   
 3. Käytä maalia riittävästi, sillä kuivalla telalla maalatusta seinästä tulee helposti raidallinen. Levitä maali seinään telaamalla edestakaisin vedoin ja tasoita maalipinta lopuksi yhtenäisin pystysuuntaisin vedoin alhaalta ylöspäin. Maalaa aina yksi seinä kerrallaan. Tauko kannattaa pitää vasta yhden seinän valmistuttua, ettei pintaan jää kuivuessa ns. työsaumaa. 

  Maalien valmistus- ja sävytyserissä saattaa olla keskenään pieniä eroja. Maalia kannattaakin siis aina varata maalausprojektiin mieluusti hieman reilusti, kuin liian vähän. Jos kuitenkin maali loppuu kesken ja joudut vaihtamaan sävytyserää keskellä seinää, kannattaa maaleja sekoittaa keskenään n. suhteessa 1:1. Vaihto kannattaa tehdä mahdollisuuksien mukaan esim. nurkassa, jolloin mahdollinen sävyero jää huomaamattomaksi. 
   
 4. Poista ylimääräinen maali työvälineistä ja pese ne välittömästi vedellä. Maalattuja pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin kuukauden kuluttua. Pinnat puhdistetaan pehmeää harjaa, moppia tai pölypyyhettä käyttäen. Likaiset pinnat voidaan puhdistaa neutraalilla (pH 6 – 8) pesuaineella. Maalipintaa ei saa jättää puhdistuksen jälkeen märäksi. Vastamaalattu pinta saattaa tuoksua jonkin aikaa tuoreelle maalille. Huolehdi hyvästä ilmanvaihdosta, älä pidä maalattua tilaa suljettuna.