Ulkomaalin värin valinta – näillä vinkeillä onnistut

Ulkomaalin värin valinta – näillä vinkeillä onnistut

Julkisivun värin valinta ei aina ole aivan yksinkertaista.  Vaihtoehtoja on paljon ja samasta väristä löytyy myös monia eri sävyjä. Värit näyttävät usein vaaleammilta ja puhtaammilta suurella pinnalla, etenkin kun värin kehyksenä on ympäristön koko värikirjo verrattuna värikartan valkoisella pohjalla olevaan pieneen värimalliin. Usein värikartasta kannattaakin valita aavistuksen aiottua tummempi ja murretumpi sävy. Lisäksi sävyjen sinisyys korostuu ulkona, jolloin esimerkiksi värikartassa neutraalilta näyttävä harmaa saattaakin näyttää seinällä siniharmaalta.

Taloa ympäröivä maisema ja sen muuttuminen eri vuodenaikoina vaikuttavat myös värin aistimiseen. Esimerkiksi valkoinen lumipeitto antaa hyvin erilaisen kehyksen sävylle, kun vaikkapa kevään vehreys tai syksyn ruska. Siksi sävyä kannattaakin aina tarkastella siinä ympäristössä, johon se valitaan. Valitse siis lopullinen sävy aina ulkona!

Värin valintaa voi helpottaa tekemällä koemaalauksen joko suoraan seinälle, tai erilliselle laudalle. Samasta sävymaailmasta kannattaa valita useampi sävy ja tummuusaste, joita voi tarkastella rinnakkain todellisessa ympäristössä eri vuorokauden aikoina. Sävyjä kannattaa aina tarkastella sekä läheltä, että kauempaa. Tummat sävyt tyypillisesti sulautuvat ympäristöön vaaleampien sävyjen erottuessa usein selvemmin. Sävyn valinnassa kannattaakin ottaa huomioon myös rakennuspaikka – tummat sävyt sopivat yleensä kauniisti esimerkiksi metsän reunalle ja vaaleammat sävyt valoisille ja avarille paikoille.

(kuvan sävyt vasemmalta oikealle: E042 Backwoods, E016 Muddy Paws, E040 Peaceful Mind)

Olemme koonneet valintaasi helpottamaan valmiin sävykokoelman Eskaro CLASSIC, joka sisältää yhteensä 102 sisä- ja ulkotiloihin sopivaa ajatonta kuultavaa ja peittävää sävyä, jotka ovat saaneet inspiraationsa suomalaisesta luonnosta. Kokoelma sisältää 60 ympäristöön kauniisti sulautuvaa peittävää sävyä, jotka voidaan sekoittaa kaikkiin peittäviin Eskaro sisä- ja ulkomaaleihin, kuten Eskaro Kantri Ulkomaaliin, Eskaro Rustholli Petroliöljymaaliin, sekä Eskaro Voima Peittosuojaan. Peittävien sävyjen lisäksi CLASSIC -kokoelmamme sisältää myös 42 upeaa kuultavaa sävyä, jotka voidaan sekoittaa kaikkiin kuultaviin tuotteisiin, kuten Eskaro öljyihin, vahoihin ja lakkoihin.

Mikä on sinun suosikkisävysi? Onko se kenties helmenharmaa Cooing Pigeon, hennon keltainen Midsummer Magic, utuinen harmaanruskea Peaceful Mind tai vaikkapa tulipunainen Spicy Chili?

Ulkomaalivalikoimaamme pääset tutustumaan TÄÄLLÄ.

Puutalon huoltomaalaus – kurkkaa videolta helpot ohjeet onnistuneeseen ulkomaalaukseen!