Ulkomaalin värin valinta – näillä vinkeillä onnistut

Julkisivun värin valinta ei aina ole aivan yksinkertaista.  Vaihtoehtoja on paljon ja samasta väristä löytyy myös monia eri sävyjä. Värit näyttävät usein vaaleammilta ja puhtaammilta suurella pinnalla, etenkin kun värin kehyksenä on ympäristön koko värikirjo verrattuna värikartan valkoisella pohjalla olevaan pieneen värimalliin. Usein värikartasta kannattaakin valita aavistuksen aiottua tummempi ja murretumpi sävy. Lisäksi sävyjen sinisyys korostuu ulkona, jolloin esimerkiksi värikartassa neutraalilta näyttävä harmaa saattaakin näyttää seinällä siniharmaalta.

Taloa ympäröivä maisema ja sen muuttuminen eri vuodenaikoina vaikuttavat myös värin aistimiseen. Esimerkiksi valkoinen lumipeitto antaa hyvin erilaisen kehyksen sävylle kun vaikkapa kevään vehreys tai syksyn ruska. Siksi sävyä kannattaakin aina tarkastella siinä ympäristössä, johon se valitaan. Valitse lopullinen sävy aina ulkona!

Värin valintaa voi helpottaa tekemällä koemaalauksen joko suoraan seinälle tai erilliselle laudalle. Samasta sävymaailmasta kannattaa valita useampi sävy ja tummuusaste, joita voi tarkastella rinnakkain todellisessa ympäristössä eri vuorokauden aikoina.

(kuvan sävyt vasemmalta oikealle: E042 Backwoods, E016 Muddy Paws, E040 Peaceful Mind)

Olemme koonneet valintaasi helpottamaan valmiin sävykokoelman Eskaro EXTERIOR, joka sisältää 60 upeaa ympäristöön kauniisti sulautuvaa sävyä jotka ovat saaneet inspiraationsa Suomen luonnosta. Nämä sävyt on suunniteltu erityisesti Eskaro Kantri Ulkomaalille, Eskaro Rustholli Petroliöljymaalille, Eskaro Voima Peittosuojalle, Eskaro Vahva Sokkelimaalille ja Eskaro Aitamaalille.

Mikä on sinun suosikkisävysi? Onko se kenties helmenharmaa Cooing Pigeon, hennon keltainen Midsummer Magic, utuinen harmaanruskea Peaceful Mind tai vaikkapa tulipunainen Spicy Chili?

TM Testimenestyjä, vesiohenteinen puolihimmeä Eskaro Kantri Ulkomaali on helppo levittää ja sillä on erinomainen peittokyky. Kantri Ulkomaali ei kellastu ja se on kehitetty kestämään ankarissakin sääoloissa. Kantri Ulkomaali sisältää myös erittäin tehokkaan homesuojan Eskaron Homeproof-teknologialla.