Terassin huoltokäsittely – tervetuloa ihana kesä!

Kesä tekee tuloaan koko maassa. Aurinko paistaa lämpimästi, ja päästään jälleen valmistelemaan terassit kuntoon kesää ja alkavaa grillikautta varten. Terassin ja puutarhakalusteiden öljyäminen on erinomainen tapa kohentaa pihan ulkonäköä ja samalla suojata puupinnat säärasitukselta.

Eskaron perinteinen öljypohjainen, UV-suojattu Premium-luokan Terassi- ja kalusteöljy antaa puulle pitkäkestoisen kuultavan ja kauniin pinnan. Tuote sisältää erittäin hyvin puuhun tunkeutuvaa Tung-öljyä sekä perinteistä pellavaöljyä. Eskaro Terassi- ja kalusteöljyä on saatavilla neljässä valmissävyssä: ruskea, kelonharmaa ja musta, sekä tämän kesän uutuutena myös suosittu tummanruskea. Kirkkaan öljyn voi sävyttää yleisimpien kuultavien ulkovärikarttojen mukaan. Eskarocolorin CLASSIC -värikartta sisältää 42 kaunista, suomalaiseen luontoon sopivaa kuultavaa sävyä, jotka korostavat puun omaa kauneutta. Mikä on sinun valintasi?

Parhaat vinkkimme öljykäsittelyn onnistumiseen:

  • Huolellisen pesun jälkeen (esimerkiksi Eskaro BioClean Terassipesulla), muista antaa puupintojen kuivua kunnolla ennen öljykäsittelyn aloittamista. Tämä saattaa vaatia pari-kolmekin päivää auringossa ja tuulessa. Vältä painepesurin käyttöä, etteivät laudat vauroidu ja nukkaannu.
  • Kevät ja alkukesä ovat parasta aikaa öljyämiselle, kun ilmankosteus on matalimmillaan. Vältä öljyämistä suorassa auringonpaahteessa ja anna esimerkiksi kalusteiden myös mielellään kuivua varjossa. Kuivumisen jälkeen voit vielä kiillottaa pinnat liinalla.
  • Muista sekoittaa öljy hyvin ennen työn aloittamista, sekä aika ajoin myös käsittelyn aikana tasaisen lopputuloksen saamiseksi.
  • Sivele aina tasaisesti ja yhtäjaksoisesti koko laudan pituudelta työjälkien välttämiseksi. Hyvä työväline on terassilaudan levyinen tai hieman leveämpi sivellin, jolloin öljy on helpompi saada levittymään myös lautojen väliin. Jatkovarsi helpottaa työtä ja säästää selkää.
  • Vähemmän on enemmän! Levitä öljyä ohuelti ja anna sen imeytyä puuhun n. 15-20 minuuttia, jonka jälkeen pyyhi imeytymätön öljy pois. Öljyn tulee aina päästä tunkeutumaan puun sisälle, eikä jättää pintaan kalvoa.
  • Aloita kovapuulaatujen öljyäminen vasta, kun öljy alkaa imeytyä puuhun. Tässä voi mennä useampi vuosi! Hyvä kikka on kokeilla imeytymistä vesitipalla – jos vesi imeytyy puuhun, imeytyy myös öljy.
  • Öljytuotteet suositellaan käytettävän aina saman kauden aikana, mutta mikäli öljyä jää yli, siirrä loput pienempään astiaan säilytystä varten. Öljy säilyy parempana pidempään, kun astiassa ei ole ylimääräistä happitilaa.

Perinteisen, liuotinohenteisen Eskaro Terassi- ja kalusteöljyn lisäksi valikoimastamme löytyy myös vesiohenteisia puu- ja terassiöljyjä. Koko öljyvalikoimamme löydät TÄÄLTÄ.

Kurkkaa videolta terassin huoltokäsittelyn eri vaiheet, ja Kirsin vinkit onnistuneeseen lopputulokseen. Tervetuloa ihana kesä!